Losos s pečenými rajčátky

SUROVINY:

2 porce lososa
sůl a citronový pepř
2 lžíce másla
Na rajčata:
5 středně velkých rajčat
2 lžíce olivového oleje
lžíce balzamika
lžíce třtinového cukru
hrst nasekané bazalky
větvička tymiánu
sůl a pepř



POSTUP:


1. Rajčata opláchneme, osušíme, překrájíme na čtvrtiny a vložíme do zapékací misky. Přidáme olivový olej, balzamiko, cukr, bazalku, tymián, sůl a pepř. Rajčátka řádně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 10 minut.
2. Lososa očistíme od šupin nebo odřízneme kůži úplně. Okořeníme ho solí a citronovým pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm osmažíme ze všech stran. Podáváme ho s rajčátky a opečeným pečivem.




Komentáře

Oblíbené příspěvky