Bašta z jednoho hrnce

SUROVINY:
1 cibule
450 g vepřové kotlety
olivový olej
5 žampionů
1 a půl litru masového vývaru
půl hlávky zelí
2 velké brambory
2 nastrouhané brambory na jemno
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 lžičky sladké papriky
sůl a pepř

POSTUP:
Ve velkém hrnci si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibulku. Po zezlátnutí přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a kostky vepřového masa. Asi 3 minuty restujeme, dokud se nám maso nezatáhne a poté podlijeme litrem vývaru. Zelí si nakrouháme na jemno a přidáme k masu společně s kořením. Občas promícháme, je-li potřeba podlijeme vývarem. Vaříme něco přes hodinu. Když máme maso i zelí měkké, tak do směsi přidáme kostky brambor a nastrouhané brambory na zahuštění. Vaříme dokud nám brambory nezměknou.

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 6
Orientační cena: 100 Kč


Zelí
Léčivé vlastnosti zelí byly využívány odnepaměti a moderní výzkum dal těmto tradovaným účinkům také vědecký základ. Zelí aktivuje metabolismus sacharidů, stimuluje nervy a mozek, zlepšuje náladu a koncentraci. Uvolňuje napětí, podporuje spánek a posiluje imunitní systém. Také povzbuzuje krvetvorbu, aktivuje okysličování buněk, stimuluje pigmentaci pokožky a vlasů, podněcuje růst buněk a zvyšuje libido.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=18

Komentáře

Oblíbené příspěvky