Bašta z jednoho hrnce
SUROVINY:
1
cibule
450
g vepřové kotlety
olivový
olej
5
žampionů
1
a půl litru masového vývaru
půl
hlávky zelí
2
velké brambory
2
nastrouhané brambory na jemno
4
kuličky nového koření
2
bobkové listy
2
lžičky sladké papriky
sůl
a pepř
POSTUP:
Ve
velkém hrnci si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm
cibulku. Po zezlátnutí přidáme na větší kusy pokrájené
žampiony a kostky vepřového masa. Asi 3 minuty restujeme, dokud se
nám maso nezatáhne a poté podlijeme litrem vývaru. Zelí si
nakrouháme na jemno a přidáme k masu společně s kořením. Občas
promícháme, je-li potřeba podlijeme vývarem. Vaříme něco přes
hodinu. Když máme maso i zelí měkké, tak do směsi přidáme
kostky brambor a nastrouhané brambory na zahuštění. Vaříme
dokud nám brambory nezměknou.
Doba
přípravy: 2 hodiny
Počet
porcí: 6
Orientační
cena: 100 Kč
Léčivé vlastnosti zelí byly využívány odnepaměti a moderní výzkum dal těmto tradovaným účinkům také vědecký základ. Zelí aktivuje metabolismus sacharidů, stimuluje nervy a mozek, zlepšuje náladu a koncentraci. Uvolňuje napětí, podporuje spánek a posiluje imunitní systém. Také povzbuzuje krvetvorbu, aktivuje okysličování buněk, stimuluje pigmentaci pokožky a vlasů, podněcuje růst buněk a zvyšuje libido.
Komentáře
Okomentovat