Babiččina křapáčová polévka

SUROVINY:
lžíce másla
1 cibule
4 středně velké brambory
hrnek sušených hub (zalité horkou vodou)
1 kořenová petržel
1 mrkev
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
1 bobkový list
2 kuličky nového kořen
sůl a pep
majoránka
pažitka
Na křapáče:
hladká mouka
vlažná voda

špetka soli

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut zprudka restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme houby i s vodou, bobkový list, nové koření a podle potřeby sůl a pepř. Pozvolna vaříme dokud zelenina není zcela měkká. Ke konci varu přidáme nasekanou pažitku, majoránku a můžeme podávat. Já na závěr ráda přidávám trochu prolisovaného česneku pro zvýraznění chuti.
2. V misce smicháme vodu, sůl a hladkou mouku. Mouku přidáváme dokud těsto není dostatečně husté. Poté přendáme na pomoučněný vál a vypracujeme pevné těsto. Rozdělíme na menší části a každou vyválíme na tenoučký plát. Ten poté opékáme z obou stran na suché pánvi do zlatavé barvy. Křapáče si lámeme do horké polévky. 


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky