Perník s bílou čokoládou

SUROVINY:
340 g hladké mouky
1 lžíce kakaa holandského typu
1 sáček prášku do perníku
220 g krupicového cukru
1 vejce
250 ml mléka
100 ml oleje
pečící papír
4 lžíce oblíbené marmelády
bílá čokoláda

POSTUP:
1.
V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do perníku a cukr. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Menší pekáček vystelte pečícím papírem. Vlijte do něj perníkovou směs a perník pečeme asi půl hodiny.
3. Na polevu za stálého míchání rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni. Když je perník upečený, tak ho necháme vychladnout, poté ho podélně překrojte a vnitřek pomažeme marmeládou. Obě poloviny k sobě přiklopíme a vrchní část zdobíme čokoládou.



www.afashion.cz


Komentáře

  1. Díky rozhodně vyzkouším vypadá to delikátně :) Máš tušení, jaké složení má bílá čokoláda a jestli se dá takhle nějak udělat doma, abych jí pak mohla přimíchnout k tomu? Za každou radu děkuji. Ráďa

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    moc děkuji.
    Popravdě používám klasickou kupovanou bílou čokoládu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky