Pečená řepa v alobalu
SUROVINY:
1 velká červená řepa
1 červená cibule
4 stroužky česneku
sůl a pepř
olivový olej
1 zakysaná smetana
100 g brynzy
POSTUP:
Alobal nastříháme na 4 velké čtverce. Červenou řepu zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na malinké kostičky a sypeme na alobaly. K řepě přidáme pokrájenou cibuli, na tenké plátky pokrájený česnek, sůl, pepř a celé to zakápneme olivovým olejem. Pomocí rohů alobalu vytvoříme měštce. Dáme do vyhřáté trouby při 200°C na asi 1 hodinu péct. Mezitím si do misky dáme zakysanou smetanu společně s brynzou a tyčovým mixerem rozmixujeme na hladkou směs. Měkkou řepu servírujeme společně se směsí ze zakysané smetany.
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
1 velká červená řepa
1 červená cibule
4 stroužky česneku
sůl a pepř
olivový olej
1 zakysaná smetana
100 g brynzy
POSTUP:
Alobal nastříháme na 4 velké čtverce. Červenou řepu zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na malinké kostičky a sypeme na alobaly. K řepě přidáme pokrájenou cibuli, na tenké plátky pokrájený česnek, sůl, pepř a celé to zakápneme olivovým olejem. Pomocí rohů alobalu vytvoříme měštce. Dáme do vyhřáté trouby při 200°C na asi 1 hodinu péct. Mezitím si do misky dáme zakysanou smetanu společně s brynzou a tyčovým mixerem rozmixujeme na hladkou směs. Měkkou řepu servírujeme společně se směsí ze zakysané smetany.
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat