Perníkový dort s jablky se skořicí

SUROVINY:
1 hrnek hladké mouky
půl hrnku cukr krupice
půl hrnku mléka
5 lžic oleje
1 vajíčko
půl kypřícího prášku do perníku
lžíce vanilkového cukru
1 lžíce kakaa
3 lžíce oblíbené marmelády
čokoláda na vaření
Na krém:
1 lžíce mascarpone
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička moučkového cukru
Na jablka:
1 velké jablko
1 lžíce cukr krupice
1 lžička mleté skořice
1 dcl vody

POSTUP:
1. Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek, kakao, mléko, vajíčko, olej a vymícháme jemné těsto. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péct na asi 20 minut.
2. Perník necháme zcela vychladnout a poté ho podélně překrojíme. Jednu část potřeme marmeládou, na ni přidáme vrstvu krému, kterou jsme vyšlehali z mascarpone, zakysanky a cukrů. Poté přiklopíme druhou částí korpusu.
3. Jablko zbavíme slupky a pokrájíme ho na kostičky. Vložíme do rendlíku, přidáme vodu, cukr, skořici a pozvolna asi 10 minut dusíme.
4. Dort polijeme rozpuštěnou čokoládou, střed dortu ozdobíme zbylým krémem a skořicovými jablíčky. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky