Pečené bramborové placky s dipem

SUROVINY:
4 vařené brambory
sůl a pepř
1 vejce
50 g goudy
1 mozzarella
2 lžíce sekané bazalky
1 avokádo
olivový olej
Na dip:
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce bílého jogurtu
sůl a pepř
půl malého stroužku česneku
lžíce nasekané bazalky

POSTUP:
1.
Uvařené brambory zbavíme slupky a dáme je do mísy. Přidáme vejce, sůl, pepř, nastrouhané sýry, nasekanou bazalku a směs na placky řádně rozšťoucháme. Plech vysteleme pečícím papírem a pomocí formiček na přílohy tvoříme placičky požadovaného tvaru. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 180°C.
2. Mezitím co se nám placky pečou si připravíme dip. V misce smícháme zakysanku, jogurt, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sekanou bazalku a řádně promícháme. V jiné misce smícháme kostičky avokáda, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a řádně promícháme. Upečené placky podáváme s dipem a avokádem.

 
www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky