Panenka s gratinovaným bramborem

SUROVINY:
vepřová panenka
sůl a pepř
medvědí česnek
Gratinované brambory:
5 brambor
1 smetana
lžíce nastrouhaného parmezánu + na posypání
1 stroužek česneku
sůl a pepř
lžička másla

POSTUP:
1.
Panenku pokrájíme na asi 2 cm široké plátky. Okořeníme ji solí, pepřem a medvědím česnekem. Zakápneme olivovým olejem a necháme 30 minut odpočívat.
2. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na tenoučké plátky. Plátky dáme do mísy, zalijeme vlažnou vodou a necháme 10 minut odpočinout (brambory se tak zbaví škrobu). Brambory scedíme a dáme na čistou utěrku oschnout. V míse smícháme smetanu, parmezán, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Do této směsi přidáme brambory a řádně promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vlijeme do ní směs z brambor. Dáme zakryté péct při 200°C na asi 35 minut. Poté posypeme parmezánem a pečeme 10 minut odkryté.
3. Odpočatou panenku dáme zprudka restovat na suchou pánev. Restujeme ji 2 minuty z každé strany. Následně podáváme s bramborem.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč


https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky