Salát César
100 g cherry rajčátek
2 plátky celozrnného chleba
1 kuřecí prso
olivový olej
sůl, pepř a grilovací koření
parmezán na posypání
Dresing:
150 g bílého jogurtu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
sůl a pepř
POSTUP:
1. Římský salát pokrájíme keramickým nožem na kousky, rajčátka pokrájíme na čtvrtky a smícháme je společně v plastové míse.
2. V jiné misce smícháme všechny suroviny, které máme připraveny na dresing. Dresing poté do salátu pečlivě vmícháme.
3. Kuřecí prso nakrájíme na nudličky asi 2 x 6 cm. Maso pokapeme olivovým olejem, okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na suché pánvi maso opečeme dozlatova.
4. Chléb pokrájíme na kostičky a dáme na sucho péct do trouby. Pečeme dokud nám chléb nezezlátne a nebude pěkně křupavý.
5. Na talíř nandáme salátek, kuřecí kousky, křupavé kostky a na závěr posypeme parmezánem.
Můj tip: Parmezán můžete nahradit podobným sýrem. Salát si ještě můžete oživit vajíčkem uvařeným na hniličku.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat