Vločková polévka

SUROVINY:
1,5 l masového vývaru

mrkev

celer

kukuřice

petrželka

2 hrsti ovesných vloček

2 vejce

sůl a pepř



POSTUP:

1. Vajíčka rozšleháme v misce, přidáme sůl, pepř a vločky. Zamícháme a necháme hodinu odležet ve vajíčku. Občas promícháme.

2. Mezitím si uvaříme masový vývar, přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí. Poté přidáme do polévky vločkovou směs. Vše promícháme tak, aby se nám vločky pěkně oddělili a ještě asi 5 minut pozvolna vaříme.



Doba přípravy: 1 hodina

Počet porcí: 4

Orientační cena: 30 Kč







OVESNÉ VLOČKY

Obsahují především bílkoviny, minerální látky, vitaminy skupiny B, vápník, železo, fosfor a také lecitin, který je důležitý pro výživu nervů- díky němu například snáze vstřebáváme nové informace a lépe se učíme. Obsahují také lehce rozpustnou vlákninu, která reguluje cholesterol a cukr v krvi. Často proto tvoří významnou část výživy sportovců. Mají dobrý vliv na trávení a chrání nás před onemocněním tlustého střeva i před kardiovaskulárními nemocemi. Tlumí také zvýšenou činnost štítné žlázy.

http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky