Vločková polévka
SUROVINY:
1,5 l
masového vývaru
mrkev
celer
kukuřice
petrželka
2 hrsti ovesných vloček
2 vejce
sůl a pepř
POSTUP:
1.
Vajíčka rozšleháme v misce, přidáme
sůl, pepř a vločky. Zamícháme
a necháme hodinu odležet ve vajíčku. Občas promícháme.
2.
Mezitím si uvaříme masový vývar, přidáme na kostičky
pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí. Poté přidáme do polévky vločkovou směs.
Vše promícháme
tak, aby se nám vločky pěkně oddělili
a ještě asi 5 minut pozvolna vaříme.
Doba
přípravy: 1 hodina
Počet porcí:
4
Orientační
cena: 30
Kč
OVESNÉ
VLOČKY
Obsahují
především bílkoviny, minerální látky, vitaminy skupiny B,
vápník, železo, fosfor a také lecitin, který je důležitý pro
výživu nervů- díky němu například snáze vstřebáváme nové
informace a lépe se učíme. Obsahují také lehce rozpustnou
vlákninu, která reguluje cholesterol a cukr v krvi. Často proto
tvoří významnou část výživy sportovců. Mají dobrý vliv na
trávení a chrání nás před onemocněním tlustého střeva i
před kardiovaskulárními nemocemi. Tlumí také zvýšenou činnost
štítné žlázy.
Komentáře
Okomentovat