Pampeliškový sirup
Suroviny:
400 květů pampelišek
200 květů sedmikrásek
2 l vody
1 kg třtinového cukru
2 pomeranče
2 citrony
Příprava:
Do studené vody nasypeme
květy pampelišek a sedmikrásek a pomalu vše přivedeme k varu.
Přisypeme cukr, a na plátky nakrájené pomeranče s citrony a
15 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin vyluhovat, zakryté a
v chladnější místnosti. Druhý den scedíme směs přes
jemné plátýnko a svaříme. Vařit je potřeba 1-1,5 hodiny, podle
toho jak rychle houstne. Během varu mícháme a hustotu zkoušíme
kápnutím sirupu na talířek. Necháme vychladnout a slijeme do
lahví. Sirupy uložíme do chladu a můžeme ho použít jako
sladidlo do čaje, a nebo v horkých letních dnech z něj
uděláme osvěžující nápoj.
Doba přípravy: 20 minut + louhování a vaření
Počet porcí: 2
litry
Orientační cena:
60 Kč
Účinky:
- je antioxidant
- podporuje normální činnost žaludku a jater
- přispívá k normálnímu trávení - stimulace
- podporuje udržení normální funkce močové soustavy
- podporuje detoxikaci a vylučování
- funguje nejen jako lék, ale i jako prevence
- pomáhá léčit nemoci dýchacích cest a podporuje odkašlávání, takže je to velký pomocník při nemocech, jako chřipka či angína
Komentáře
Okomentovat