Pomerančový losos s řepovým pyré

SUROVINY:
2 porce lososa
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranč
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Na pyré:
1 řepa
2 brambory
pár lžic smetany

POSTUP:
1. Lososa zbavíme šupin, opláchneme a následně osušíme. V plastové či skleněné míse smícháme šťávu z citronu, pomeranče, olivový olej, sůl a pepř. Pečlivě směs promícháme a dáme marinovat alespoň na 1 hodinu do lednice.
2. Řepu zbavíme slupky, pokrájíme ji na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody. Asi po 20 minutách přidáme na kostičky pokrájené brambory. Když je zelenina měkká, tak velkou část vody slijeme a necháme v hrnci asi 2 cm na dně hrnce. Přidáme smetanu a rozmixujeme na hladké pyré.
3. Lososa dáme do vyhřáté trouby při 180°C na asi 13 minut. Podáváme s pyré.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 180 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39

Komentáře

Oblíbené příspěvky