Restované gnocchi s kuřecím masem a žampiony
1 lžíce olivového oleje
1 lžička másla
125 g čerstvého baby špenátu
350 g kuřecího masa
220 g mini žampionů
sůl a pepř
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl
POSTUP:
1. Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.
2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej s máslem přidáme přepůlené žampiony a na nudličky pokrájené maso, které jsme okořenili solí a pepřem. Asi po 5 minutách přidáme okapané gnocchi a špenát. Restujeme do zezlátnutí a ještě teplé podáváme.
Vylepšení: Na závěr můžeme ještě přilít trochu smetany a přisypat nastrouhaný parmezán :)
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč
Komentáře
Okomentovat