Kuřecí na špejli s dipem

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
2 lžičky kari koření
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
Na dip:
70 g nivy
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt
pepř
nasekaná bazalka

POSTUP:
1.
Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé nudličky a dáme do misky. Ke kuřecímu přidáme kari koření, sůl, pepř a zakápneme olivovým olejem. Řádně promícháme a necháme hodinu marinovat v lednici. Poté plátky napícháme na špejli střídavě ze strany na stranu, aby se nám utvořil tzv. had. Kuřecí špejle naskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 20 minut při 200°C.
2. Do misky vložíme zakysanou smetanu, bílý jogurt, nastrouhanou nivu, nasekanou bazalku a pepř. Dip řádně promícháme a podáváme s kuřecím masem. K jídlu můžeme zvolit pečivo a nebo si nakrájet zeleninu, jako je např.: mrkev, řapíkatý celer či okurka. Tato zelenina se k dipu také náramně hodí.

Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky