Zeleninová s tymiánem, vejci a bulgurem

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 malá cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel
4 středně velké brambory
zeleninový vývar
půl lžičky drceného kmínu
1 lžička sušeného tymiánu nebo půl čerstvého
2 stroužky česneku
pažitka
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl a pepř
2 vejce

půl šálku uvařeného bulguru

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Brambory, petržel a mrkve zbavíme slupky, pokrájíme je na kostičky a také dáme restovat k cibulce. Přisypeme drcený kmín, bobkový list, nové koření a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme do změknutí zeleniny a na posledních 5 minut varu přidáme uvařený bulgur, prolisovaný česnek, rozšlehaná vajíčka, tymián a nasekanou pažitku. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky