Penne s žampiony a cuketou

SUROVINY:
200g penne
2 lžíce olivového oleje
1 malá cuketa
5 žampionů
1 stroužek česneku
sůl a pepř
půl šálku smetany
2 vajíčka

POSTUP:
1.
Penne dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat na kolečka pokrájenou cuketu a na 1/4 pokrájené žampiony. Zprudka restujeme do zezlátnutí. Na závěr přilijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháváme probublávat do zhoustnutí. Do směsi vmícháme scezené penne.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Penne podáváme se zastřeným vajíčkem.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky