Rizoto se zakysanou smetanou na kari
Ingredience:
2
hrnky rýže
1
cibule
olivový
olej
200
g zakysané smetany
200
g krevet
100
g hrášku
150
g kukuřice
2
lžičky kari koření
sůl
a pepř
100
g 30% eidamu
Postup:
1. Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě podle návodu
uvedeném na obalu.
2. Na olivovém oleji opečeme na kostky pokrájenou
cibuli, poté přidáme kukuřici, hrášek, krevety, osolíme a opepříme. Podlijeme
trochou vody a zhruba 15 minut povaříme, dokud nebudou krevety měkké.
3. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kari koření,
promícháme a po pár minutách vaření přisypeme uvařenou rýži. Řádně promícháme a
podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Okomentovat