Batáty s bylinkovým dipem


Ingredience:
0,5 kg batátů
provensálské koření
sůl
olivový olej
Na dip:
kelímek nízkotučné zakysané smetany
2 stroužky česneku
sůl a pepř podle chuti
lžička pažitky
lžička petrželky

Postup:
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky. Pokud chceme brambory na americký způsob, slupku ponecháme, batáty pouze důkladně očistíme kartáčkem.
2. Rozložíme je na plech pokrytý pečícím papírem a zakápneme olivovým olejem. Osolíme a posypeme provensálským kořením. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C  do křupava.
3. Na česnekový dip rozmačkáme dva stroužky česneku, smícháme je se zakysanou smetanou a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme nasekané bylinky a promícháme.
4. Hotové batáty namáčíme v dipu.

Zajímavosti o batátech:
Batáty neboli sladké brambory jsou opravdovou delikatesou s vysokým obsahem železa, vitamínu A, B, C, E a vlákniny. Tato plodina původem z Ameriky je v gastronomii ceněna pro svou příjemně sladkou chuť. U nás seženete nejčastěji červenou odrůdu a to buď v zelenině, nebo ve zdravé výživě.

Doba přípravy: 40 minut 
Počet porcí: 4 
Orientační cena: 50 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky