Chyby, které způsobují nadváhu

Sám velký Viktor Hugo napsal: „Jestli člověk něčemu nerozumí, nikdy toho nedosáhne.“ V souvislosti s nadváhou to znamená, že když neporozumíte chybám, které ji způsobily, nikdy nezhubnete. Čtěte pozorně každou z níže uvedených chyb, které jsou ve velké míře příčinou Vaší nadváhy. Snažte se je eliminovat ze svého každodenního života. Výsledky, které nastanou, Vás mile zaskočí.

1. Rychlé jedení- spěch při jídle a špatné žvýkání pokrmu narušuje proces trávení. Pokrm není zcela tráven a ukládá se v podobě tuků. Pro odstranění tohoto návyku přijměte zásadu, že každé sousto se má žvýkat 30 až 50 krát.

2. Pití nápojů při jídle- vede k poruše výkonu trávicího i hormonálního ústrojí. Kdo konzumuje stravu tímto způsobem, tloustne i z vody. Zvykněte si pít 20 minut před jídlem nebo 1 hodinu po jídle.

3. Konzumace mléčných výrobků a sladkostí při jídle- škrob vyskytující se v mléčných výrobcích snižuje funkci trávicího traktu, přispívá ke vzniku hlenu v organismu, a sladká chuť, kterou mají potravinové produkty, způsobuje zvětšení tělesné hmoty. Zaměňte sladkosti za sušené ovoce, slunečnicová a dýňová semínka nebo ořechy.

4. Nevhodná kombinace potravin- pro strávení různých skupin výrobků jsou vylučovány různé enzymy. Nesprávná kombinace potravin časem oslabuje enzymové zařízení a pokrm je tráven problematicky- část pokrmu začíná hnít a část pokrmu organismus přetváří na tuk. Jako příklad uvádím naše oblíbené chlebíčky.

5. Ležení při jídle- změna pozice těla z horizontální na vertikální nastartuje mechanismy, které probíhají během spánku, kdy proces trávení zaujímá sekundární pozici. Pokrm není tráven, nýbrž se mění na tuk! Po jídle pokud máte takovou možnost, je dobré chodit po patách. Garantuje to dodatečný přítok krve do žaludku, potažmo lepší trávení.

6. Sedavý způsob života- během dne jsme povinni v rámci možností vykonávat skoro 1000 různých intenzivních pohybů. Při fyzické zátěži organismu je potřeba energie, kterou organismus čerpá z tukové tkáně.

7. Jedení při sledování televize- jídlo je intimní chvilka. Starodávní dietologové radili, aby nebyl člověk u jídla rušen. Pokud ve stejné době jíme i sledujeme televizi, mozek neví, co má dělat. Jestli zpracovávat informaci z obrazovky, nebo se soustředit na trávicí proces. V důsledků tohoto dilematu je proces trávení narušen a jí se více.

8. Jedení ve stavu nervozity- pokud jste nervózní, nikdy nejezte, protože budete jíst bez kontroly. Játra v první řadě reagují na stres, přičemž následuje prudké zúžení žlučových cest. Žluč se nedostává do tenkého střeva a pokrm není zpracován.

9. Návyk jedení před spaním nebo v noci- v noci organismu spí. Všechny procesy se soustřeďují na regeneraci buněk a renovaci sil. Energie už odešla z trávicích orgánů. Noční jedení nám nic kromě tuku, jaterních a ledvinových kamenů nedá.

10. Konzumace rafinovaných a vařených potravin- tyto produkty jsou zbaveny přírodních vitamínů, makro a mikroelementů. Jediné, co si z nich organismus může vzít, jsou prázdné kalorie, které nenasytí. Dokonce i při velkém množství potravin máme neustále hlad, který je třeba uspokojit, což znamená znovu jíst. Ve výsledku jíme 5x až 10x více než je třeba.

Závěrem: Teď jste pochopili, že fyziologickou příčinou otylosti je ztráta schopnosti přetváření a přijímání potravy, proto ji tělo začíná ukládat v podobě tuku na krku, bocích, stehnech, břichu… Nejdůležitější je pochopit, že obezita je nemoc, kterou v žádném případě nemůžeme tolerovat!!! Nyní znáte příčiny způsobující nadváhu. Když je odstraníte- přestanete tloustnout.


Přepsané z knihy- Je možné žít 150 let? Michail Tombak
Knihu všem vřele doporučuji.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky