Plněné sladké broskve
6
broskví
5
lžic ovesných vloček
4
lžíce tekutého medu
půl
lžičky skořice
50
g sušených brusinek
50
g nemletých vlašských ořechů
30
g rozinek
máslo
Postup:
1. Čerstvé broskve
rozpůlíme a odpeckujeme. Vydlabeme lžící důlek a vnitřek z broskve nakrájíme
či rozmačkáme na malé kousky.
2. Troubu si
předehřejeme na 200 °C a nachystáme si
zapékací formu.
3. Všechny suroviny
kromě másla důkladně rozmícháme. Touto směsí naplníme broskve a na každou broskvi
vložíme plátek másla. Pečeme v troubě 20 minut a můžeme podávat jak teplé
tak i studené.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč
Info o broskvích:
Broskve
jsou ovocem s atraktivní vůní a výtečnou chutí plné šťáv. Obsahují velké
množství vitamínů, minerálů a biolátek, které jsou důležité pro správnou funkci
našeho těla. Chuťové vlastnosti a chemické složení zařadily broskve mezi
nejhodnotnější druhy ovoce. Převážná část sušiny je tvořena přírodními cukry,
hlavně sacharózou a hroznovým cukrem. Obsah vitaminů se liší podle odrůdy a
podmínek pěstování. Na vitaminy bohatší jsou plody se žlutou dužninou. V každém
případě však broskve obsahují provitamin A (karoten), vitamin B1 (thiamin), B2
(laktoflavin) a vitamin C.
Komentáře
Okomentovat