Plněné sladké broskve

Suroviny:
6 broskví
5 lžic ovesných vloček
4 lžíce tekutého medu
půl lžičky skořice
50 g sušených brusinek
50 g nemletých vlašských ořechů
30 g rozinek
máslo

Postup:
1. Čerstvé broskve rozpůlíme a odpeckujeme. Vydlabeme lžící důlek a vnitřek z broskve nakrájíme či rozmačkáme na malé kousky.
2. Troubu si předehřejeme na 200 °C a nachystáme si zapékací formu.
3. Všechny suroviny kromě másla důkladně rozmícháme. Touto směsí naplníme broskve a na každou broskvi vložíme plátek másla. Pečeme v troubě 20 minut a můžeme podávat jak teplé tak i studené.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč

Info o broskvích:
Broskve jsou ovocem s atraktivní vůní a výtečnou chutí plné šťáv. Obsahují velké množství vitamínů, minerálů a biolátek, které jsou důležité pro správnou funkci našeho těla. Chuťové vlastnosti a chemické složení zařadily broskve mezi nejhodnotnější druhy ovoce. Převážná část sušiny je tvořena přírodními cukry, hlavně sacharózou a hroznovým cukrem. Obsah vitaminů se liší podle odrůdy a podmínek pěstování. Na vitaminy bohatší jsou plody se žlutou dužninou. V každém případě však broskve obsahují provitamin A (karoten), vitamin B1 (thiamin), B2 (laktoflavin) a vitamin C.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky