Ovocný obložený talíř

Vydatná porce ovoce :)


Grapefruit

-Díky vysokém obsahu vitaminu C posiluje imunitu
-Má protizánětlivé a antimykotické účinky
-Podporuje látkovou výměnu, správné trávení a funkci střev
-Má pozitivní vliv na krevní oběh
-Reguluje hladinu cukru v krvi, snižuje cholesterol
-Pomáhá při křečových žilách, revmatismu, ředí hustou krev
-Je prevencí rakoviny
-Očišťuje organismus od toxinů
-Podporuje zdraví srdce
-Napomáhá při léčbě alergie, astma, ekzému
-Je vhodný při rekonvalescenci po borelióze
-Obnovuje střevní mikroflóru
-Působí proti infekci dýchacích cest, infekci dutiny ústní a infekci uší
-Má příznivý vliv při gynekologických potížích, potlačuje gynekologické záněty  
Grep je výborný na hubnutí!
Dobrou zprávou pro všechny dietářky je, že grep dokáže potlačit nadměrnou chuď na sladké. Látky, které grep obsahuje, podporují metabolismus cukrů. Před jídlem bývá například doporučováno sníst půlku grepu, anebo vypít sklenku grepové šťávy. Typickou chuť propůjčuje grepům látka zvaná naringin. Kladně ovlivňuje trávení, reguluje činnost střev a čistí organismus.
Grep v žádném případě neslaďte!
Grep má v kuchyni rozmanité využití, ale kvůli své hořké chuti někdy svádí k oslazení cukrem. Raději však tomuto pokušení odolejte, protože tím byste léčivé účinky tohoto ovoce zničili! Grep s cukrem v žaludku kvasí.

Ananas

Ananas zná dnes každý. Krájíme si ho syrový, přidáváme do moučníků nebo zapékáme s masem.
Málokdo ale ví, že ananas má také celou řadu léčivých účinků. Například v přírodním léčitelství je známá ananasová šťáva, která napomáhá proti horečce. V Karibiku je ananas považován dokonce za afrodiziakum.
Nejznámější látkou v ananasu je enzym bromelin, který štěpí bílkoviny z potravy na jednodušší aminokyseliny, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Navíc zpomaluje ukládání tuků v těle. Ideální je proto při hubnutí.


Jahody

Jahody jsou nejen dobré pro náš mlsný jazýček, ale jsou i velice zdravé.
Jahody obsahují mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek. Obsahují antioxidanty, které chrání buňky v těle a bráni jejich poškozování. Fenoly, které se také v jahodách vyskytují, chrání srdce, a mají protizánětlivé a protirakovinné účinky.
Obsahují vitamín C, vitamín K a mangan ve velkém množství. Dále obsahují draslík, riboflavin, hořčík, měď, vitamín A, E, vitamíny B5 a B6, karotenoidy, kyselinu listovou a vlákninu.
Jahody navíc neobsahují moc cukrů, tak jsou vhodné i při redukční dietě.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky