Provensálské kousky s okurkovým dipem

Ingredience:
400 g kuřecích prsou
hladká mouka
1 vejce
2 skleničky strouhanky z celozrnného pečiva
2 lžíce sušeného provensálského koření
sůl a pepř
olej (já použila rýžový)
Na dip:
1 salátová okurka
150 g bílého jogurtu
150 g zakysané smetany
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Postup přípravy:
1. Okurky nastrouháme do mísy na jemném struhadle i se slupkou. Přidáme prolisovaný česnek, jogurt, zakysanku,sůl a pepř. Dobře promícháme a dáme vychladit do lednice.
2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Obalujeme klasicky v trojobalu s tím rozdílem, že do strouhanky zamícháme provensálské koření.
3. Osmažíme na oleji a přebytek tuku odsajeme ubrousky.
4. Kuřecí kousky poté podáváme společně s dipem.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč



Proč jsou okurky zdravé?

Kromě 90 až 95 % vody obsahují okurky velké množství draslíku, hořčíku, vápníku, sodíku, fosforu, křemíku, síry, vitamínu C, K, A a komplex vitamínů B. Nejvíce se však zkrývá ve slupce!
Okurka je nejúčinnějším přírodním diuretikem, podporuje vylučování moči, snižuje ukládání kyseliny močové v těle. Je to přímo lék na srdeční a ledvinové problémy, pomáhá při otocích (i revmatických) a léčbě ledvinových či žlučových kamenů. Je mírně projímavá, její vláknina přispívá k pročištění střev. Vysoký obsah draslíku normalizuje krevní tlak.
Okurka má rovněž velký obsah vlákniny a velmi nízký obsah energie. Proto je velmi vhodná právě při hubnutí. Vyzkoušejte například čistící kůru ze šťávy okurky (2 dl), červené řepy (2 dl) a mrkve (4 dl). Šťávy se smíchají, rozdělí na 4 díly a vypijí v průběhu jednoho dne. Tato směs čistí krev, játra a žlučník a zároveň má blahodárný vliv na prostatu.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22


Komentáře

Oblíbené příspěvky