Pstruh plněný sýrem
Suroviny:
2 ks pstruhů
100 g eidamu
půl hermelínu
50 g nivy
2 lžíce směsi koření na ryby
pár lístků libečku
3 lžíce másla
3 lžíce oleje
sůl
Postup:
Očištěné pstruhy nařízněte na několika místech ostrým
nožem, pstruhy osolte a posypte kořením, koření důkladně vetřete do kůže.
Sýry nakrájejte na kostičky a promíchejte s nasekaným
libečkem. Pstruha naplňte sýrem. Sešijte nití, aby sýr při pečení z ryby
nevytékal.
Ryby vložte do zapékací mísy, pokapejte olejem, na
ryby položte plátky másla.
Pečte v troubě vyhřáté na 250 °C asi 30-40 minut.
Podáváme se zeleninovou oblohou.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena:150 Kč
Orientační cena:150 Kč
Rybí
maso je bohaté na vitamíny A a D. Vitamín A je nezbytný pro zrak,
účastní se na vývoji a růstu buněk, syntéze bílkovin. Komplex vitamínu D
obsažený v rybím tuku, je nutný k normálnímu vývoji, růstu a
mineralizaci kostí. Maso sladkovodních ryb obsahuje lehce stravitelné
bílkoviny, mastné omega 3 kyseliny. Rybí maso se doporučuje konzumovat
minimálně jednou týdně.
Komentáře
Okomentovat