Pstruh plněný sýrem

Suroviny:
2 ks pstruhů
100 g eidamu
půl hermelínu
50 g nivy
2 lžíce směsi koření na ryby
pár lístků libečku
3 lžíce másla
3 lžíce oleje
sůl

Postup:
Očištěné pstruhy nařízněte na několika místech ostrým nožem, pstruhy osolte a posypte kořením, koření důkladně vetřete do kůže.
Sýry nakrájejte na kostičky a promíchejte s nasekaným libečkem. Pstruha naplňte sýrem. Sešijte nití, aby sýr při pečení z ryby nevytékal.
Ryby vložte do zapékací mísy, pokapejte olejem, na ryby položte plátky másla.
Pečte v troubě vyhřáté na 250 °C asi 30-40 minut.
Podáváme se zeleninovou oblohou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2 
Orientační cena:150 Kč

Rybí maso je bohaté na vitamíny  A a D. Vitamín A je nezbytný pro zrak, účastní se na vývoji a růstu buněk, syntéze bílkovin. Komplex vitamínu D obsažený v rybím tuku, je nutný k normálnímu vývoji, růstu a mineralizaci kostí. Maso sladkovodních ryb obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, mastné omega 3 kyseliny. Rybí maso se doporučuje konzumovat minimálně jednou týdně.


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=19
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky