Pstruh v bylinkové krustě

Suroviny:
2 pstruhy
2 lžíce petrželové natě
1 lžíce čerstvé bazalky
půl lžíce libečku
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhanka
sůl
máslo podle potřeby
hladká mouka
citron

Postup:
1. Česnek prolisujeme. Bazalku, petrželkou a libeček jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.
2. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu odřízneme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a pomažeme bylinkovou směsí. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.
3. Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi lžíci změklého másla a strouhanku. Vznikne nám hustá hmota.
4. Zapékací mísu vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě s funkcí vrchního grilu.
5. Pstruhy podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory. Já udělala pečené majoránkové brambory se šunkou :)

Doba přípravy: 1 hodina
 Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč


https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky