Smrkový med

Suroviny:
1 kg mladých smrkových výhonů
3 celé citróny chemicky neošetřené
1,5 l vody
1,5 až 2 kg třtinového cukru

Postup:
Ještě měkké a křehké smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 -30 minut. Necháme do druhého dne vyluhovat, scedíme, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme - odpařujeme do požadované hustoty medu. Ještě horký med plníme do sklenic.

Využití:
Používá se do čaje. Pomáhá při nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou na revmatické klouby.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 10 skleniček
Orientační cena: 80 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=34

Komentáře

Oblíbené příspěvky