Bezová lomonáda

Suroviny:
5 l vody
500 g třtinového cukru
1 citron
5 květů černého bezu


Postup:
Svaříme vodu s cukrem, po vychladnutí dáme do 5 litrové sklenice,
přidáme květy bezu a citron nakrájený na plátky (i s kůrou).
Sklenici zavážeme bavlněnou látkou a necháme stát na okně na slunci.
Po 14 dnech slijeme do lahví a necháme vychladit v lednici.

Orientační cena: 30 Kč





ZAJÍMAVOSTI
Čerstvá bezová šťáva obsahuje dostatek vitamínu A, který je nezbytný pro dělení buněk, udržování sliznic, a především pro zrak. 
Vitamín B1 (Tiamin) je obsažený v sušených bezových květech a je důležitý při přeměně tuků a sacharidů v energii a také k činnosti nervového systému. 

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky