Pečené kuřátko s rýží

Suroviny:
4 chlazená kuřecí stehna
1 lžička grilovacího koření
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
sůl a pepř
rýže
kukuřice

Postup:

1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. V misce si rozmícháme rozpuštěné máslo s grilovacím kořením, na plátky nakrájeným česnekem, pepřem a špetkou soli. Stehna v této směsi obalíme, dáme do pekáče, na kterém je podlijeme vodou.
2. Ještě v pekáči stehna důkladně potřeme směsí másla s kořením a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C. Pekáč máme přikrytý víkem. Při této teplotě stehna pečeme za občasného polévání výpekem přibližně 3/4 hodiny. Poté teplotu zvýšíme na 200° C, víko odděláme a stehna dopečeme dalších 20 minut, aby se na povrchu vytvořila křupavá kůrčička.
3. Podáváme s kari rýží promíchanou s kukuřicí.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


Proč právě rýži Parboiled ?
Než se rýže změní v rýži parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž vitaminy a minerály přecházejí ze slupky rýže dovnitř do zrna, které se nakonec ještě oloupe a vyleští. Parboiled rýže je kyprá, sypká, nelepí se a nerozváří. Navíc úpravou získává na kvalitě a má i vyšší výživové hodnoty než klasická bílá rýže.

https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky