Smrkový sirup
výhonky ze smrkových větviček(do 5 cm)
třtinový cukr
citrony
Postup:
Do pětilitrové sklenice dáme pěti centimetrovou vrstvu výhonků, které nejprve propláchneme studenou vodou a tím je zbavíme nečistot. Vrstvu výhonků zasypeme cukrem a na něj 3 kolečka citronu, opět 5ti cm vrstvu výhonků....a tak pokračujeme až je láhev plná, převážeme ji celofánem a zagumičkujeme. Lahev dáme na okno na slunné místo, kde jí necháme 3 týdny, pak se začne tvořit šťáva, kterou přes plátýnko scedíme, slijeme do lahví a dáme na chladné místo nebo do lednice.
Sirup je lékem!
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a zánětyšlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické
a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Já sirup ředím se studenou vodou a tím vznikne šťáva výborné chuti, kterou nikde nekoupíte!
Komentáře
Okomentovat