Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Suroviny:
350 g těstovin
4 střední rajčata
4 stroužky česneku
1 mozzarella
sůl a pepř podle chuti
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Postup:
Těstoviny, které máte rádi, si uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na tenké plátky rozkrájený česnek. Když česnek zavoní, přidáme na malé kostičky pokrájená, oloupaná rajčata a restujeme dokud nepustí šťávu. Podlijeme trochou vody, přidáme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a asi 3 minut vaříme. Na závěr přidáme na kostky pokrájenou mozzarellu. Rajčatovou směs smícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
350 g těstovin
4 střední rajčata
4 stroužky česneku
1 mozzarella
sůl a pepř podle chuti
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Postup:
Těstoviny, které máte rádi, si uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na tenké plátky rozkrájený česnek. Když česnek zavoní, přidáme na malé kostičky pokrájená, oloupaná rajčata a restujeme dokud nepustí šťávu. Podlijeme trochou vody, přidáme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a asi 3 minut vaříme. Na závěr přidáme na kostky pokrájenou mozzarellu. Rajčatovou směs smícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
ZAJÍMAVOSTI
Rajčata obsahují mnoho látek, které mají velmi široký obsah využití. Jednou z nich
je tzv. lycopein - červené barvivo, které má silné antioxidační účinky,
podporuje imunitní systém, příznivě působí na nemoci prostaty a chrání lidský
organismus od některých civilizačních onemocnění.
Komentáře
Okomentovat