Bylinkový pstruh s polentou
SUROVINY:
POSTUP:
2
pstruhy
2
stroužky česneku
rozmarýn
petrželka
a pažitka
hladká
mouka na obalení
máslo
kmín
sůl a
pepř
Na
polentu:
500 ml
mléka
90 g
kukuřičné polenty
30 g
parmezánu
lžíce
másla
špetku
soli
POSTUP:
1. Pokud
jste ulovili čerstvou rybu a teď musíte kuchat, ostrým nožem
pstruha rozřízněte v břišní partii a odstraňte vnitřnosti.
Pak pstruha zbavte šupinek a pečlivě ho opláchněte. Pstruha
osolíme, opepříme, okmínujeme a dovnitř přidáme na plátky
pokrájený česnek, trochu rozmarýnu, petrželky a pažitky.
Opatrně pstruha obalíme v mouce. V pánvi necháme rozehřát
máslo. Vložte pstruha do horkého másla a opékejte pět až šest
minut z každé strany, dokud kůže nezíská zlatavý nádech.
2. Mléko
přiveďte k varu, poté postupně přisypávejte polentu a
míchejte, dokud není kaše hustá. Poté přidejte máslo, aby se
zjemnila chuť a osolte. Promíchejte a nakonec posypte
nastrouhaným parmezánem.
Doba
přípravy: 40 minut
Počet
porcí: 2
Orientační
cena: 100 Kč
Komentáře
Okomentovat