Bylinkový pstruh s polentou

SUROVINY:
2 pstruhy
2 stroužky česneku
rozmarýn
petrželka a pažitka
hladká mouka na obalení
máslo
kmín
sůl a pepř
Na polentu:
500 ml mléka
90 g kukuřičné polenty
30 g parmezánu
lžíce másla
špetku soli


POSTUP:

1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a odstraňte vnitřnosti. Pak pstruha zbavte šupinek a pečlivě ho opláchněte. Pstruha osolíme, opepříme, okmínujeme a dovnitř přidáme na plátky pokrájený česnek, trochu rozmarýnu, petrželky a pažitky. Opatrně pstruha obalíme v mouce. V pánvi necháme rozehřát máslo. Vložte pstruha do horkého másla a opékejte pět až šest minut z každé strany, dokud kůže nezíská zlatavý nádech.
2. Mléko přiveďte k varu, poté postupně přisypávejte polentu a míchejte, dokud není kaše hustá. Poté přidejte máslo, aby se zjemnila chuť a osolte. Promíchejte a nakonec posypte nastrouhaným parmezánem.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=21

Komentáře

Oblíbené příspěvky