Hovězí na česneku s polentovými noky

SUROVINY:

500 g hovězí plece2 malé cibule
8 stroužků česneku
3 lžíce hladké mouky
olivový olej
1,5 l hovězího vývaru
Na noky:
200 g instantní polenty
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce másla

POSTUP:

Polentu uvaříme ve vývaru podle návodu. Necháme ji 30 minut v chladu aby ztuhla. Mezitím si oloupeme cibuli, pokrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji. K cibulce přidáme na nudličky pokrájené maso, prolisovaný česnek a ještě 3 minuty restujeme, poprášíme moukou, párkrát zamícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a zmírníme plamen. Vaříme asi hodinu dokud není maso měkké. V případě potřeby doléváme vodou.
Ze ztuhlé polentové kaše pomocí lžíce vytvarujeme noky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo noky v ní opečeme.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 140 Kč


Polenta:
Polenta je zdravý pokrm z kukuřice, bohatý na minerály, vlákninu i vitamíny. Patří k tradičním pokrmům na Balkáně a v severní Itálii. Velká výhoda polenty je v její rychlé přípravě. Stačí pouhé 3 minuty k jejímu uvaření. Je to kukuříčná krupice.
Živiny: Draslík, vápník, fosfor, železo, zinek, mangan, hořčík, Vitamíny B1, B3, B5, B9, nenasycené mastné kyseliny, vláknina, bílkoviny, sacharidy,...
Blahodárné účinky: Kukuřičná instantní polenta pomáhá krvetvorbě, plodnosti, potenci, mozkové i nervové činnosti, pozitivní vliv na vlasy, kůži, nehty, svaly,... 


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky