Italská polenta

Suroviny:
170 g polenty
1 litr zeleninového vývaru
4 rajčata
1 lžíce nasekané bazalky + bazalka na ozdobu
sůl a pepř

Postup:
Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. Polentu s vývarem si dáme vařit podle návodu. Musíme však stále míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Do kaše přidáme pokrájená rajčata, nasekanou bazalku a okořeníme solí a pepřem. Povaříme do požadované hustoty. Podáváme s lístkem bazalky.
Je to skvělá rychlovka a pro ty co nebaví vařit je to ideální :)

Tip: Pro vylepšení můžeme přidat na kostičky nakrájenou mozzarellu.


Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 20 Kč


Polenta vás zasytí !

Kukuřičná kaše je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Protože je kukuřice bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály, zároveň tak uděláte něco pro své zdraví. Polentu si mohou dopřát i lidé nesnášející lepek, v kukuřici jej totiž nenajdete.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31


Komentáře

Oblíbené příspěvky