Musaka s lilkem a cuketou

SUROVINY:
400 g brambor
malý lilek
malá cuketa
500 g mletého masa
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl a pepř
2 rajčata
100 g eidamu
Na bešamel:
100 g másla
4 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
sůl
muškátový oříšek

POSTUP:
  1. V míse smícháme mleté maso, vejce a utřený česnek se solí. Opepříme a důkladně promícháme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a krátce v osolené vodě povaříme (5 minut). Lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem na kaši. Osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a asi 3 minuty povaříme. Bude-li bešamel příliš hustý, zředíme ho mlékem.
  3. Na dno zapékací mísy rozprostřeme trochu bešamelu. Na něj dáme plátky brambor, mleté maso a polijeme trochou bešamelu. Poklademe plátky lilku a cukety a polijeme zbytkem bešamelu. Dáme přikryté do předehřáté trouby na 40 minut při 200°C. Po 40 minutách odklopíme víko, poklademe plátky rajčat, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut dopéci.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 6
Orientační cena: 110 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=20

Komentáře

Oblíbené příspěvky