Musaka s lilkem a cuketou
SUROVINY:
400 g brambor
malý lilek
malá cuketa
500 g mletého masa
2 stroužky česneku
sůl a pepř
2 rajčata
100 g eidamu
Na bešamel:
100 g másla
4 lžíce hladké mouky
sůl
muškátový oříšek
POSTUP:
- V míse smícháme mleté maso, vejce a utřený česnek se solí. Opepříme a důkladně promícháme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a krátce v osolené vodě povaříme (5 minut). Lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem na kaši. Osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a asi 3 minuty povaříme. Bude-li bešamel příliš hustý, zředíme ho mlékem.
- Na dno zapékací mísy rozprostřeme trochu bešamelu. Na něj dáme plátky brambor, mleté maso a polijeme trochou bešamelu. Poklademe plátky lilku a cukety a polijeme zbytkem bešamelu. Dáme přikryté do předehřáté trouby na 40 minut při 200°C. Po 40 minutách odklopíme víko, poklademe plátky rajčat, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut dopéci.
Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí:
6
Orientační cena: 110
Kč
Komentáře
Okomentovat