Pomazánka z pečeného lilku

SUROVINY:
1 lilek
1 rajče
špetka chilli koření
100 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
šťávu z půlky citronu

POSTUP:
Lilek omyjeme, nakrájíme na asi centimetrové plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, posolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby při 180°C na 20 minut. Poté ho necháme zchladnout a plátky vložíme do mixéru. Přidáme pokrájené rajče, chilli koření, prolisovaný česnek, pepř, šťávu z citronu, jogurt a vše rozmixujeme na hrubší kaši. Pomazánku necháme vychladnout asi 30 minut v lednici a poté namažeme na celozrnné pečivo.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena:
30 Kč



Jak lilek prospívá zdraví?
Lilek čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i zdravé – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.
Je také výborným zdrojem draslíku, v tomto směru předčí i zelí, cibuli, mrkev a salát. Obsahuje i řadu dalších minerálů a prvků, například železo, hořčík, zinek a mangan. 

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=36

Komentáře

  1. Výborná a zdravá, díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda že chutnalo :) Doporučuji ještě vyzkoušet špenátovou pomazánku :) Naleznete zde: http://blogafashion.blogspot.cz/2013/08/spenatova-pomazanka.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky