Restované banány

SUROVINY:
3 banány
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu 
1 lžička mleté skořice
4 lžíce mletých vlašských ořechů
šťáva z půlky citronu

POSTUP:
Na pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme třtinový cukr a pokrájené banány na kolečka. Asi 3 minutky restujeme. Poté přidáme med, skořici, mleté ořechy, šťávu z citronu a další 3 minuty restujeme. Podáváme teplé.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 20 Kč

Vlašské ořechy
Plody ořešáku vlašského jsou vysoce výživné a energeticky vydatné. Jádra obsahují 58–77% tuků, 12-25% bílkovin, 5–25 % sacharidů, vitamíny, minerální a další látky. Vlašské ořechy poskytují zdroj draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, železa, manganu, mědi, zinku a dalších prvků. Svých chemickým složením a vysokým energetickým obsahem vlašské ořechy překonávají mnohé potraviny živočišného i rostlinného původu. Olej z vlašských ořechů se vyznačuje vysokým obsahem mastných kyselin linolové a linolenové, které jsou důležité pro normální růst a vývoj organismu, normalizaci elasticity cév, metabolismus cholesterolu, zabraňují rozvoji aterosklerózy a ztučnění jater.

http://afashion.cz/index.php?route=common/home


Komentáře

Oblíbené příspěvky