Jmenuji se Andrea a jsem blázen do vaření a tvoření netradičních receptů. Stereotyp v kuchyni vyloženě nesnáším! Užila jsem si ho dost v dětství. Každou neděli byl králík a v pondělí se dojídal. Proto na blogu MAKE-FOOD králíka nenajdete! Ráda objevuji nové chutě a proto jsem si oblíbila nakupování pro mě neznámé a nevyzkoušené suroviny.
Nerada o vaření žvaním a proto tento blog obsahuje čistě jenom recepty. Pojďme tedy na to!
SUROVINY: 3 banány 1 lžíce másla 1 lžíce třtinového cukru 2 lžíce medu 1 lžička mleté skořice 4 lžíce mletých vlašských ořechů šťáva z půlky citronu POSTUP: Na pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme třtinový cukr a pokrájené banány na kolečka. Asi 3 minutky restujeme. Poté přidáme med, skořici, mleté ořechy, šťávu z citronu a další 3 minuty restujeme. Podáváme teplé. Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 3 Orientační cena: 20 Kč Vlašské ořechy Plody ořešáku vlašského jsou vysoce výživné a energeticky vydatné. Jádra obsahují 58–77% tuků, 12-25% bílkovin, 5–25 % sacharidů, vitamíny, minerální a další látky. Vlašské ořechy poskytují zdroj draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, železa, manganu, mědi, zinku a dalších prvků. Svých chemickým složením a vysokým energetickým obsahem vlašské ořechy překonávají mnohé potraviny živočišného i rostlinného původu. Olej z vlašských ořechů se vyznačuje vysokým obsahem mastných kyselin linolové a linolenové, které jsou důležité pro normální růst a vývoj organismu, normalizaci elasticity cév, metabolismus cholesterolu, zabraňují rozvoji aterosklerózy a ztučnění jater.
Komentáře
Okomentovat