Špenátové nočky s kuřecím plátkem

Suroviny:
400 g den předem uvařených brambor, následně oloupaných
50 g polohrubé mouky
40 g hladké mouky
2 stroužky česneku nastrouhané spolu s brambory
1 vejce
sůl
hrst čerstvého špenátu
lžíce nasekané bazalky
2 lžíce nastrouhaného parmezánu


Přidejte:
2-4 hrsti čerstvého špenátu
1 malá cibule
stroužek česneku
olivový olej
půl hrnku smetany
sůl a pepř podle chuti
Na maso: 

4 kuřecí prsa
grilovací koření
olivový olej



Postup:
1. Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a spaříme je horkou vodou. Scedíme je, z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme. Parmazán a česnek nastrouháme. Přidáme vejce, mouku, bazalku, okořeníme solí a vypracujeme v jemné těsto. Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut odležet.
2. Do hrnce dáme vařit větší množství vody, kterou osolíme. Z těsta lžicí tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody. Noky vaříme do té doby, dokud nám nevyplavou.
3. Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme hodinu v lednici odpočinout.
4.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku a orestujeme. Poté přidáme špenát, na plátky nakrájený česnek, smetanu a asi 5 minut dusíme na mírném ohni. Směs smícháme s nočky.
5. Kuřecí prsíčka si opečeme na pánvi a nakrájíme na plátky. Podáváme se smetanovými nočky.


Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 110 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky