Švédské masové kuličky s bazalkovou kaší

SUROVINY:
500 g kvalitního mletého hovězího masa

1 cibule
olivový olej
1 vejce
celozrnná strouhanka podle potřeby
sůl a pepř
1 lžíce koření na mleté maso
1 lžíce hladké mouky
půl litru hovězího vývaru
brusinková marmeláda
Na kaši:
10 brambor
hrst nasekané bazalky
mléko podle potřeby
sůl

POSTUP:
Ve velké míse smícháme maso s pokrájenou cibulí. Přidáme vejce, celozrnnou strouhanku, mléko, koření na mleté maso, sůl a pepř. Dobře promícháme a pomocí rukou tvoříme malé kuličky.
Do hrnce si nalijeme malé množství oleje a kuličky na něm smažíme. Po usmažení kuličky vyjmeme a necháme odsát přebytek tuku na ubrousku. Olej který nám zbyl v hrnci poprášíme moukou. Poté zalijeme vývarem a necháme povařit asi 20 minut. Poté vložíme masové kuličky a necháme pozvolna vařit dalších 10 minut.
Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě. Po uvaření scedíme, přilijeme podle potřeby mléko, hrst nasekané bazalky a vše umixujeme v jemnou kaši. Podáváme s brusinkovou marmeládou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč




http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=21 

Komentáře

Oblíbené příspěvky