Panenka na žampionovém lůžku s kapustovým pyré

SUROVINY:
450 g vepřové panenky
230 g žampionů
1 lžíce másla
půl hrnku masového vývaru
¼ lžičky kurkumy
olivový olej
lžička solamylu
sůl a pepř
Na pyré:
500 g brambor
180 g růžičkové kapusty

POSTUP:
1. Panenku očistíme, omyjeme a pokrájíme na medailonky asi 5 cm vysoké. Medailonky lehce naklepe obrácenou paličkou nebo hranou ruky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na hodinu do lednice odležet.
2. Brambory zbavíme slupky, pokrájíme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Na posledních 5 minut přidáme pokrájené kapustičky. Po uvaření přecedíme a rozšťoucháme. Pro lepší chuť můžeme přidat 3 lžíce vývaru.
3. Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a medailonky zprudka orestujeme z obou stran. Maso vyjmeme na talířek. Do pánve přidáme máslo, snížíme teplotu a přisypeme na plátky nakrájené žampiony a asi 5 minut opékáme. Poté podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme kurkumu, solamyl, promícháme a do pánve na žampiony položíme medailonky, aby se nám prohřáli.
4. Medailonky podáváme na žampionové směsi s kapustovým pyré.
Doba přípravy: 1 hodina + odležení
Počet porcí: 4
Orientační cena: 130 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky