Panenka na žampionovém lůžku s kapustovým pyré
450 g
vepřové panenky
230 g
žampionů
1 lžíce
másla
půl
hrnku masového vývaru
¼
lžičky kurkumy
olivový
olej
lžička
solamylu
sůl a
pepř
Na
pyré:
500 g
brambor
180 g
růžičkové kapusty
POSTUP:
1.
Panenku očistíme, omyjeme a pokrájíme na medailonky asi 5 cm
vysoké. Medailonky lehce naklepe obrácenou paličkou nebo hranou
ruky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na
hodinu do lednice odležet.
2. Brambory
zbavíme slupky, pokrájíme a dáme vařit do osolené vroucí vody.
Na posledních 5 minut přidáme pokrájené kapustičky. Po uvaření
přecedíme a rozšťoucháme. Pro lepší chuť můžeme přidat 3
lžíce vývaru.3. Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a medailonky zprudka orestujeme z obou stran. Maso vyjmeme na talířek. Do pánve přidáme máslo, snížíme teplotu a přisypeme na plátky nakrájené žampiony a asi 5 minut opékáme. Poté podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme kurkumu, solamyl, promícháme a do pánve na žampiony položíme medailonky, aby se nám prohřáli.
4. Medailonky podáváme na žampionové směsi s kapustovým pyré.
Doba přípravy: 1 hodina + odležení
Počet porcí: 4
Orientační cena: 130 Kč
Komentáře
Okomentovat