Česnečka s italskými krutony
Suroviny:
6 stroužků česneku
masový vývar
4 brambory
sůl a pepř
drcený kmín
1 vejce
majoránka
bobkový list
olivový olej
Na krutony:
1 celozrnná bageta
20 g parmezánu
olivový olej
Postup:
1. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a brambory na něm orestujeme. Přidáme česnek, bobkový list a ještě chvíli restujeme. Zalijeme masovým vývarem. Polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
2. Bagetu si nakrájíme na plátky, posypeme parmezánem a zakápneme olivovým olejem. Dáme do trouby zapéct na 10 minut při 180°C.
3. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku a rozšlehané vajíčko. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další stroužek česneku. Podáváme s parmezánovými krutony.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
Komentáře
Okomentovat