Česnečka s italskými krutony

Suroviny:
6 stroužků česneku
masový vývar
4 brambory
sůl a pepř
drcený kmín
1 vejce
majoránka
bobkový list
olivový olej
Na krutony:
1 celozrnná bageta
20 g parmezánu
olivový olej

Postup:
1.
Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje  a brambory na něm orestujeme. Přidáme česnek, bobkový list a ještě chvíli restujeme. Zalijeme masovým vývarem. Polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
2. Bagetu si nakrájíme na plátky, posypeme parmezánem a zakápneme olivovým olejem. Dáme do trouby zapéct na 10 minut při 180°C.
3. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku a rozšlehané vajíčko. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další stroužek česneku. Podáváme s parmezánovými krutony.


Doba přípravy:
30 minut
Počet porcí:
4
Orientační cena: 50 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39

Komentáře

Oblíbené příspěvky