Kuřecí na víně s grilovanou zeleninou a polentou

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
olivový olej
provensálské koření
hrnek bílého vína
sůl a pepř
Na grilovanou zeleninu:

1 červená paprika
1 žlutá paprika
100 g žampionů
2 malé cibule
100 g cherry rajčátek
Na polentu:
máslo na vymazání
1 hrnek polenty
2 hrnky zeleninového vývaru
oblíbené bylinky
sůl a pepř

POSTUP:
1. Nejprve si připravíme polentu. Do horkého vývaru přisypeme polentu, oblíbené bylinky a nepřetržitě mícháme asi 3 minuty, dokud nám dostatečně nezhoustne. Okořeníme solí a pepřem. Malé zapékací mističky si vymažeme máslem a polentu do ní napěchujeme.
2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm pokrájenou zeleninu asi 3 minutky. Plech si vysteleme pečícím papírem a zeleninu na něj vysypeme.
3. Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Zprudka osmažíme z obou stran na olivovém oleji a zalijeme bílým vínem. Maso ve víně dusíme 5 minut a poté ho přendáme společně s  formičky ve kterých máme polentu na plech. Vše dáme ještě do vyhřáté trouby při 200°C na 20 minut pod gril.
4. Bíle víno které nám v pánvi zbylo vyvaříme tak na polovinu až nám vznikne sosík, kterým maso poléváme.


Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 110 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31

Komentáře

Oblíbené příspěvky