Bazalkové chlebíčky s beruškou

SUROVINY:
120 g lučiny pro linii s vlákninou
50 g tvrdého sýra
7 lístků bazalky do pomazánky
1 lžička olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl a pepř
1 celozrnná bageta
cherry rajčátka
černé olivy
bazalku na ozdobu

POSTUP:
1. Do mísy dáme lučinu, na jemno nastrouhaný sýr, nasekanou bazalku, olivový olej,  prolisovaný česnek a vše řádně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
2. Bagetu pokrájíme na plátky, potřeme pomazánkou a na každý chlebíček dáme lístek bazalky. Rajčátka přepůlíme a každé ještě nařízneme tak, aby nám tvořila křídla berušky. Pomocí párátka tvoříme v rajčátkách důlky, do kterých následně vkládáme malé kousky oliv. Ty nám tvoří tečky. Rajčátko dáme na chlebíček. Olivy si překrájíme a ty nám tvoří hlavičku. Oči děláme párátkem ze zbytku pomazánky.
Berušky jsou na přípravu velice pracné a chce to obrněné nervy :)

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 20 ks
Orientační cena: 80 Kč


http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky