Krémová fazolová polévka

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
250 g červených fazolí v mírně slaném nálevu
500 ml masového vývaru
2 plátky schwarzwaldské šunky
půl lžičky tymiánu
2 špetky kari koření
2 lžičky pažitky
sůl a pepř

POSTUP:
1.
V hrnci si rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Fazole přecedíme a propláchneme pod studenou vodou. Po chvíli je přidáme k cibulce a ještě chvíli restujeme. Fazole zalijeme masovým vývarem a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
2. Mezitím si na suché pánvi opražíme na plátky nakrájenou šunku. Tak, aby byla křupavá.
3. Polévku okořeníme provensálským kořením, kari kořením, solí a pepřem. Ještě chvíli povaříme a poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Polévku zdobíme pažitkou a šunkou.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 40 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky