Vejce Florentine

SUROVINY:
2 toastové chleby
2 vejce
sůl a pepř
1 lžíce octa
1 l vody
1 lžíce másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
120 g špenátu (může být mražený)
25 g parmezánu nebo podobného sýra

POSTUP:
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek aby nám oschla.
Mezitím si v toustovači opečeme chleby. Na pánvi si rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibulku, přidáme špenát a asi 3 minutky dusíme. Okořeníme solí, pepřem a přidáme nastrouhaný parmezán, který se nám se špenátem perfektně spojí. Na chléb naneseme vrstvu špenátové směsi. Na vršek dáme ztracené vejce, které následně osolíme a opepříme.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 45 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky