Česnekové rolky se zeleninovým nákypem

SUROVINY:

2 kuřecí prsa
8 sušených rajčátek
6 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
5 lístků bazalky
4 plátky parmské šunky
sůl a pepřpárátka
Na nákyp:
4 brambory
1 červená cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
4 žampiony
4 vejce
50 g eidamu
olivový olej
sůl a pepř

POSTUP:
1. Kuřecí plátek podélně překrojíme, naklepeme na tenký plát a okořeníme solí a pepřem. Prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem a nasekanou bazalkou. Touto směsí kuřecí plátky potíráme. Na každý plátek dáme 2 sušená

rajčátka, svineme do rolky, obalíme do šunky a připevníme párátkem. Rolky vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby při 200°C na 30 minut.
2. Brambory propícháme vidličkou asi na pěti místech. Dáme je na talíř a při nejvyšším výkonu ohříváme 5 minut z jedné strany. Po 5 minutách brambory otočíme a ohříváme dalších 5 minut. Poté necháme vychladnout a oloupeme slupku. Cibuli nakrájíme na nudličky, papriky a žampiony na malé kostičky a opečeme na pánvi, kde máme rozehřátý olivový olej. Asi po 5 minutách odebereme z plotny a do směsi přidáme brambory a sýr pokrájený na kostičky. Zeleninu okořeníme solí, pepřem a přesypeme do srnčího hřbetu. Zalijeme rozšlehanými vajíčky, promícháme a dáme do trouby na 20 minut, dokud nebude vajíčko hotové.

Tip: Masíčko nám pustilo šťávu a my si z ní můžeme ukuchtit výbornou omáčku. Stačí když poprášíte hladkou moukou a řádně promícháte. Dáte ještě na chvíli do již vyplé, ale teplé trouby a omáčka tak zhoustne.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč




http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky