Gnocchi s krůtím masem a špenátem

SUROVINY:
olivový olej
125 g čerstvého baby špenátu
350 g krůtího masa
půl lžičky kurkumy
lžička solamylu
1 smetana
parmezán nebo podobný sýr na posypání
sůl a pepř 

Na noky:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl


POSTUP:

1. Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří tak přidáme noky a za občasného míchání vaříme 6 minut.
2. Ze špenátu odřízneme stonky a spaříme horkou vodou. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na nudličky pokrájené krůtí maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou. Restujeme dokud nám maso nepustí šťávu a poté přidáme špenát. Zalijeme smetanou a pozvolna vaříme asi 8 minut. Na závěr zahustíme solamylem a promícháme s nočky. Na talíři posypeme parmezánem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí:
4

Orientační cena: 120 Kč

 Přejeme dobrou chuť, Anďa a Gabča :)

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=18

Komentáře

Oblíbené příspěvky