Gnocchi s krůtím masem a špenátem
125 g čerstvého baby špenátu
350 g krůtího masa
půl lžičky kurkumy
lžička solamylu
1 smetana
parmezán nebo podobný sýr na posypání
sůl a pepř
Na noky:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl
POSTUP:
1. Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří tak přidáme noky a za občasného míchání vaříme 6 minut.
2. Ze špenátu odřízneme stonky a spaříme horkou vodou. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na nudličky pokrájené krůtí maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou. Restujeme dokud nám maso nepustí šťávu a poté přidáme špenát. Zalijeme smetanou a pozvolna vaříme asi 8 minut. Na závěr zahustíme solamylem a promícháme s nočky. Na talíři posypeme parmezánem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč
Přejeme dobrou chuť, Anďa a Gabča :)
Komentáře
Okomentovat