Italské masové kuličky se salátem

SUROVINY:
400 g mletého masa (vepřové+hovězí)
1/4 celeru (95g)
1 mrkev (40g)
1 stroužek česneku
1 vejce
2 lžíce celozrnné strouhanky
70 g tvrdého sýra
1 lžička sušené bazalky
sůl a pepř
Na ozdobu:
1 mozzarella
cherry rajčátka
párátka
Na salát:

1 okurka
5 rajčat
1 přírodní sýr cottage
1 lžička oliv. oleje
1 lžička balsamika
sůl a pepř

POSTUP:
1. Mrkev, celer a sýr nastrouháme na jemném struhadle. V míse smícháme mleté maso, vajíčko, prolisovaný česnek, sýr, celer, mrkev, bazalku a strouhanku. Maso dochutíme solí, pepřem a řádně rukama promícháme, aby se nám vše spojilo.
2. Ze směsi tvarujeme malé kuličky asi 3 cm velké. Kuličky vložíme do zapékací mísy a dáme péct na 35 minut při 200°C. Mezitím si přepůlíme rajčátka a mozzarellu nakrájíme na kostičky. Po upečení napichujeme na párátko kostičku mozzarelly, rajčátko a masovou kuličku. Můžeme také ozdobit čerstvou bazalkou.
3. Rajčátka a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. K zelenině přidáme sýr cottage, olivový olej a balsamiko. Okořeníme solí, pepřem a řádně promícháme.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační ceny: 120 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=36


Komentáře

Oblíbené příspěvky