Zastřené vejce pro gurmány

SUROVINY:
4 toastové chleby

4 vejce
sůl a pepř
1 lžíce octa
1 l vody
1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje
6 žampionů
4 plátky kvalitní šunky
4 lžičky parmezánu nebo podobného sýra

POSTUP:
1. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
2. Mezitím si v toustovači opečeme chleby. Na pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem  a orestujeme na něm na plátky pokrájené žampiony. Opékáme dokud se nám voda úplně nevypaří. Žampiony okořeníme solí a pepřem. Na suché pánvi ještě opečeme šunku a dáme ji na opečený chléb. Dále naneseme vrstvu žampionů a na vršek dáme ztracené vejce, které následně osolíme, opepříme a posypeme sýrem

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí:
2
Orientační cena: 50 Kč



https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky