Kuřecí paštika pro gurmány
SUROVINY:
420 g kuřecích prsou
500 g kuřecích jater
1/2 kelímku smetany
2 cibule
šťáva z půlky citronu
50 g mandlí
50 g brusinek
sůl a mletý bílý pepř
olivový olej
80 g schwarzwaldské šunky
POSTUP:
1. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme ji na troše olivovém oleji. Po chvilce přidáme pokrájená játra a restujeme za stálého míchání asi 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
2. Mezitím pokrájíme kuřecí prsa na kostky a v míse rozmixujeme tyčovým mixerem. Vychladlá játra také rozmixujeme a přidáme k masu. Přilijeme smetanu, šťávu z citronu a okořeníme solí a pepřem. Do směsi ještě dáme nasekané, oloupané mandle a sušené brusinky.
3. Směs řádně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojili. Srnčí hřbet vyskládáme plátky šunky a směs do formy nalijeme. Dáme péct do trouby při 200°C na 50 minut.
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 6
Orientační cena: 140 Kč
420 g kuřecích prsou
500 g kuřecích jater
1/2 kelímku smetany
2 cibule
šťáva z půlky citronu
50 g mandlí
50 g brusinek
sůl a mletý bílý pepř
olivový olej
80 g schwarzwaldské šunky
POSTUP:
1. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme ji na troše olivovém oleji. Po chvilce přidáme pokrájená játra a restujeme za stálého míchání asi 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
2. Mezitím pokrájíme kuřecí prsa na kostky a v míse rozmixujeme tyčovým mixerem. Vychladlá játra také rozmixujeme a přidáme k masu. Přilijeme smetanu, šťávu z citronu a okořeníme solí a pepřem. Do směsi ještě dáme nasekané, oloupané mandle a sušené brusinky.
3. Směs řádně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojili. Srnčí hřbet vyskládáme plátky šunky a směs do formy nalijeme. Dáme péct do trouby při 200°C na 50 minut.
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 6
Orientační cena: 140 Kč
Komentáře
Okomentovat