Plněná kuřecí roláda na víně a bramborová kaše s pečeným česnekem

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
1 dcl červeného vína
1,5 dcl masového vývaru
200 g žampionů
2 vejce
sůl a pepř
olivový olej
hladká mouka
Na kaši:
500 g uvařených brambor
6 stroužků česneku
mléko podle potřeby

POSTUP:
1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, 100 g žampionů nakrájíme na tenké plátky a orestujeme je. Po chvilce přidáme vajíčka. Směs osolíme, opepříme a stále mícháme dokud vajíčka nejsou hotova. 
2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozklepeme na tenký plát. Okořeníme je solí a pepřem z obou stran a do středu dáme vajíčkovou směs. Pomocí párátek maso přichytíme tak, aby směs zůstala uvnitř. Rolky obalíme ze všech stran v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a rolky orestujeme z obou stran. K masu přidáme druhou polovinu na plátky pokrájených žampionů a restujeme je společně s masem dokud žampiony nepustí šťávu. Poté přidáme lžičku hladké mouky, zalijeme vínem a vývarem. Za pozvolného vaření dusíme asi 35 minut a maso čas od času otáčíme. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
3. Troubu rozehřejeme na 250°C. Do zapékací mísy dáme 6 stroužků česneku a pečeme je do zezlátnutí asi 15 minut. Do uvařených brambor dáme upečený česnek, mléko a rozmixujeme je na jemnou kaši. Česnek kaši dodá sladký aromatický nádech.
4. Takto připravené maso společně s omáčkou a kaší můžeme podávat.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč




http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31

Komentáře

Oblíbené příspěvky