Pohankové rizoto s kuřecím masem

SUROVINY:
250 g loupané pohanky
1 cibule
olivový olej
2 kuřecí prsa
1 pórek
3 lžíce kukuřice
nasekaná petrželka
1 lžička sladké mleté papriky
sůl a pepř
1 nastrouhaná mozzarella

POSTUP:
1. Pohanku přebereme a propláchneme proudem vlažné vody. Nasypeme ji do hrnce a zalijeme masovým vývarem tak, aby hladina sahala asi 1,5 cm nad pohanku. Za občasného míchání vaříme asi 12 minut do měkka.
2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibulku. Poté přidáme malé kostičky kuřecího masa, kukuřici, pórek a petrželku. Maso nám pustí šťávu, tak vodu ani nepřiléváme. Okořeníme sladkou paprikou, solí a pepřem. Na mírném ohni dusíme asi 10 minut.
3. Směs vmícháme do pohanky a servírujeme posypané nastrouhanou mozzarellou.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=19

Komentáře

Oblíbené příspěvky